Ruta literària per Calella

0

Les Biblioteques del Maresme presentem la Guia de recursos 25 LiteraRutes pel Maresme, que convida a passejar per diversos indrets de la comarca tot descobrint el seu patrimoni literari.

Per fer la ruta de Calella ens hem deixat guiar per l’escriptor calellenc Francesc Grau i Viader.  En obrir el seu llibre Calella, flash back, va ser com obrir la porta de la Ciutat, i començar a caminar.




Aquest treball ha estat possible gràcies a la col·laboració de la família Grau Gimeno, al Sr. Xavier Arnijas, Regidor de Cultura , Sra. Ruth Martínez per la Música.
A tots ells el nostre agraïment.

Cliqueu per veure i/o descarregar-vos la guia 25 LiteraRutes pel Maresme.


L’escriptor Francesc Grau.
De formació autodidacta, va esdevenir mestre de català i va exercir de professor a les biblioteques de Calella, Pineda i Tordera des del 1970 al 1982, quan la nostra llengua era negada en la vida civil oficial. L’escriptor calellenc Francesc Grau i Viader és autor de cinc llibres, guanyador del Premi Recull en dues ocasions, i del premi de novel.la curta Manuel Cerqueda Escaler d’Andorra.
El primer llibre va ser el dietari Dues línies terriblement paral·leles (1978), després van seguir Rua de captius (1981), Calella, flash back (1985).
Fou fundador de dues publicacions periòdiques La Tralla i El Nunci. Va col·laborar  a la revista literària El Pont a la d’història,  L’Avenç i a les pàgines literàries del diari Avui.



0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Comenta!